Nieuw bestuursjaar begonnen!

Felicitaties aan nieuwe voorzitters van Rotary en JobRotary clubs, met nieuwe doelen en voortbouwend op successen.

JobRotary blijft zich ontwikkelen om waardevolle bijdragen te leveren. Oorspronkelijk opgericht om 45-plussers met een HBO-opleiding te ondersteunen, richt JobRotary zich nu op iedereen die hulp nodig heeft bij het vinden van nieuw werk.

Landelijk netwerk
Met meer dan 130 JobRotary clubs beschikken we over een enorm netwerk van specialisten met kennis van werkgevers, branches en de arbeidsmarkt. Dit landelijke netwerk staat open voor werkzoekenden en werkgevers. Ook dit jaar zijn er al meer dan 100 aanvragen binnengekomen waarvan ongeveer 60% succesvol begeleidt wordt naar een nieuwe baan. De succesfactoren van JobRotary liggen niet alleen in coaching op sollicitatievaardigheden, maar ook in het benutten van eigen en andermans netwerken.

Noodzaak JobRotary blijft groot
Dit netwerk is de ‘vocational’ kracht van Rotary. Het brengt verschillende beroepsgroepen samen en biedt een platform dat zowel werkgevers als werkzoekenden nu en in de toekomst nodig hebben. Ondanks de krappe arbeidsmarkt, blijft de noodzaak van JobRotary groot. Met de huidige arbeidsmarktproblematiek blijven we van toegevoegde waarde. Hoe meer “people in action” in ons netwerk, hoe groter onze impact op de arbeidsmarkt.

JobRotary voegt waarde toe aan de dienstverlening van organisaties zoals het UWV. Wij werken belangeloos, met grote persoonlijke betrokkenheid, een enorm netwerk en veel ervaring binnen handbereik. We streven ernaar de kracht van JobRotary te vergroten door de organisatie te verbeteren, de bekendheid te vergroten en de ondersteuning en samenwerking te optimaliseren. Hierbij vertrouwen we op het landelijke Rotary netwerk en de inzet van elke Rotarian.

Vergroten betrokkenheid
We willen ook weer meer aansluiten bij onze ‘vocational’ roots. JobRotary is per definitie vocational service en we willen deze focus versterken. Ons plan is dat JobRotary bij elke district commissie vocational een portefeuille wordt met uiteraard ook een portefeuillehoud(st)er die tevens bestuurslid is van het landelijke bestuur. Dit vergroot de betrokkenheid van districten en individuele clubs en stimuleert de groei van het aantal JobRotary clubs. Steeds meer mensen zoeken op de arbeidsmarkt naar maatwerk en netwerkkennis. Daarnaast willen we een nog grotere counterpartner zijn voor organisaties zoals het UWV, waarmee we al dankbaar samenwerken.

Nieuwe look & feel
In de media en op social media hebben we recent gewerkt aan een nieuwe look & feel voor JobRotary, die beter aansluit bij deze tijd. De website heeft een nieuwe uitstraling gekregen en we hebben op LinkedIn en Facebook meer aandacht aan JobRotary besteed. Dit heeft direct resultaat opgeleverd in de vorm van meer aanmeldingen.

Kortom, JobRotary is van alle tijden en juist nu heeft onze omgeving behoefte aan ondersteuning. Ons groeiende netwerk van clubs maakt dat we een steeds grotere rol en betekenis kunnen hebben voor mens en maatschappij, waarbij de kracht ligt in de nabijheid van onze clubs.

Don Thijssen – Voorzitter JobRotary